Suszone owoce, warzywa i zioła

Niektóre warzywa, owoce i zioła tuż po ich zebraniu, kiedy są najlepsze w smaku suszymy. Suszymy wyłącznie w niskich temperaturach zachowując ich niepowtarzalny smak, zapach i kolor.

Suszenie to jeden z najstarszych sposobów przechowywania żywności. My wybraliśmy suszarkę, która pracuję w niskich temperaturach, aby zachować jak najwięcej cennych składników. Co więcej, nasz sposób suszenia pozwala zatrzymać w owocach i warzywach niezwykły oryginalny kolor, smak i naturalny zapach. Suszenie w naszej włoskiej maszynie odbywa się w temperaturze 15 – 35 stopni Celsjusza. 

To ważne, bo taka metoda nie powoduje utraty wartości odżywczych, jak podczas szybkiego suszenia w temperaturze 70 – 80 stopni Celsjusza. Jest jeszcze jedna bardzo ważna rzecz, która cechuje naszą maszynę do suszenia, a mianowicie posiada ona hermetycznie zamknięty zbiorniczek na wodę odparowaną z produktów roślinnych. Susząc np. płatki róż otrzymujemy mocno pachnącą tymi kwiatami wodę. Wodę, która znakomicie nadaje się do aromatyzowania wspaniałych tortów lub innych wyrobów cukierniczych. Tylko od Was zależy, do czego ją wykorzystacie.

Produkty:

  • czosnek płatki 
  • cebula żółta i czerwona
  • por
  • pietruszka korzeniowa i naciowa
  • pasternak korzeniowy i naciowy
  • seler naci
  • marchew
  • włoszczyzna
  • truskawki
  • maliny
  • pomidory
  • tymianek
  • majeranek
  • melisa
  • oregano
  • bazylia
  • szałwia
  • mięta
  • kwiaty jadalne (piwonia, nasturcja, malwa, nagietek, dynia)
  • płatki różowy
  • woda różana hydrolat
  • papryka ostra chili
  • papryka słodka kolorowa
  • cukinia
  • rozmaryn
  • szafran
wesola_farma_logo_color

WESOŁA FARMA LUMACOSIA

Żyznów 129, 38-111 Żyznów , Podkarpacie
Telefon – (+48)667 067 053, (+48)730 955 993
Email – pagliaraester@gmail.com

NAPISZ DO NAS

    Facebook